Home Over ons

Over ons

sprong voorwaarts

G-voetbal Kortrijk werd in 2016 als G-voetbal Marke opgericht
om kinderen met een beperking en een hart voor voetbal uit hun isolement te halen en de aandacht te geven die ze verdienen. Teamverantwoordelijke Dave Vanhoutte: “We legden sindsdien een mooi parcours af dankzij de steun van onze partners, sponsors en ambassadeurs. Anno 2021 maakten we een nieuwe sprong voorwaarts, samen met de stad Kortrijk.”

g-sport in de kijker zetten

G-voetbal Kortrijk wil kinderen met een beperking, die evenveel rechten hebben als valide mensen en sporters, laten schitteren. Dave Vanhoutte: “Via sport kunnen de kids zichzelf ontplooien, beleven ze vreugde en tegenslag, leren ze wat vriendschap is en leren ze met elkaar omgaan. Via G-voetbal Kortrijk willen we G-sport ook in het algemeen meer in de kijker te zetten.”

Meer en betere faciliteiten

Dave Vanhoutte over de groeiende ambities van G-voetbal Kortrijk:
“We hebben een aantal mooie jaren achter de rug, met onder meer de succesvolle edities van de ‘Avond van de G-sport’ en deelname aan de Kevin De Bruyne Cup. Dit dankzij de steun van onze trouwe partners, sponsors en ambassadeurs Jean-Marie Pfaff en Gella Vandecaveye. Dankzij de samenwerking met de stad Kortrijk kregen we in 2021 meer en betere faciliteiten. We verhuisden van de uitvalsbasis in Marke naar de accommodatie van het sportcentrum Lange Munte in Kortrijk, waar de training en thuiswedstrijden plaatsvinden. Op die manier kunnen we nog meer bakens verzetten, kinderen aan het sporten brengen en een glimlach op hun gezicht toveren.”

Onze ambassadeurs

Jean-Marie Pfaff

Peter G-Voetbal

Jean-Marie Pfaff is vanaf het ontstaan van onze ploeg trotse peter.

Gella Vandecaveye

Meter G-Voetbal

Als ex-judoka heeft Gella een sportieve geest en wil ze zich als trotse meter mee inzetten.

Charles Vanhoutte

Peter G-Voetbal

Charles Vanhoutte speelt in eerste klasse bij Cercle Brugge en is een voorbeeld voor vele kinderen die aan G-voetbal doen.

Website powered by
our partner pixonative